ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Λ.Ε.Δ.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Λ.Ε.Δ.Ε.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λογαριασμού Ενίσχυσης Δικηγόρων Επαρχιών (ΛΕΔΕ), κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του, συνήλθε σήμερα 9 Μαΐου 2022, μετά την αναγγελία του θανάτου του Φώτη Καραβασίλη, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε.Δ.Ε., σε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση και αποφάσισε:

Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντος και τη συμμετοχή του στο βαρύτατο πένθος των συναδέλφων Δικηγόρων Βέροιας, να αποστείλει στεφάνι στη εξόδιο ακολουθία, την Τρίτη 10 Μαΐου στις 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βέροιας, να παρασταθεί ο Πρόεδρος του ΛΕΔΕ και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. σε αυτήν, να κατατεθεί χρηματικό ποσό υπέρ κοινωφελούς Ιδρύματος της Βέροιας που θα υποδειχτεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας και να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα ΜΜΕ και στην ιστοσελίδα του Λ.Ε.Δ.Ε.

O Λ.Ε.Δ.Ε. απώλεσε ένα από τα δραστήρια και μαχητικά μέλη του, το Φώτη Καραβασίλη, ο οποίος προσέφερε επί μακρόν τις υπηρεσίες του, στο Δικηγορικό Σύλλογο Βέροιας, στην τοπική κοινωνία της πόλης και του Νομού του αλλά και στους συναδέλφους του σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη, υπερασπιζόμενος πάντα με αφοσίωση και πάθος τις αρχές και τις αξίες του δικηγορικού λειτουργήματος, επιδιώκοντας πάντα τη συναίνεση και την ομαλότητα. Η απουσία του θα είναι αισθητή και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο.

 

ΑΘΗΝΑ 9 ΜΑΪΟΥ 2022

ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΔΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μ. ΠΟΥΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
(ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ)  (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Λ.Ε.Δ.Ε. που αποτελεί μη κερδοσκοπικό σωματείο – ιδιάζουσα μορφή αυτασφαλιστικού φορέα - και είναι δομημένος με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών του.

Ο Λ.Ε.Δ.Ε. είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός για την χώρα μας, ο οποίος δοκιμάστηκε όταν η Ελλάδα εισήλθε στην περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης. Παρά τα αρνητικά γεγονότα, όμως, κατάφερε να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συγκυρίες και σήμερα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα, απρόσκοπτα και με υποδειγματική ταχύτητα στην καταβολή των παροχών του, σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζουν πολλοί δημόσιοι ασφαλιστικοί φορείς. Είναι δε ο μοναδικός φορέας πανελληνίως, ο οποίος προέβη σε παροχή κινήτρων για την είσοδο νέων μελών αλλά και για την επανεγγραφή μελών που αποχώρησαν, ενώ προσθέτει συνεχώς νέες και εξαιρετικά χρήσιμες παροχές στα μέλη του.

Θα ήθελα όμως να σας επισημάνω ότι οι δυνατότητες αντιμετώπισης κρίσιμων ζητημάτων που απειλούν την ίδια την ύπαρξη του κλάδου μας εξαρτώνται, εν πολλοίς, από την οργανωμένη και συστηματική υπεράσπιση όσων διαφυλάσσουν την αξιοπρέπειά μας και συλλογικά μπορούν να μας εξασφαλίσουν την αλληλεγγύη που είναι απαραίτητη.

Η ενεργός συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για την ύπαρξη και εύρυθμη λειτουργία του Λ.Ε.Δ.Ε. και αποτελεί στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί γιατί αφορά όλους μας.

ΑΘΗΝΑ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022
Ο Πρόεδρος
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ