ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΑΘΗΝΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λογαριασμού Ενίσχυσης Δικηγόρων Επαρχιών (Λ.Ε.Δ.Ε.),  εκπροσωπώντας το μοναδικό συλλογικό φορέα του συνόλου των Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας της Ελλάδας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί αναδιάρθρωσης του δικαστικού χάρτη της χώρας, ο οποίος συντελείται χωρίς την οποιαδήποτε συμμετοχή των Δικηγορικών Συλλόγων και με κριτήρια αποκλειστικά οικονομικά καθ’ ομολογία του ιδίου του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, ο οποίος στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας της 2ας Απριλίου 2022, δήλωσε ευθαρσώς ότι στο εν λόγω εγχείρημα, έχει, ως μοναδικό σύμβουλό του, την Παγκόσμια Τράπεζα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λ.Ε.Δ.Ε. διαβεβαιώνει τα μέλη του, τους συναδέλφους δικηγόρους της ελληνικής περιφέρειας, ότι θα παρακολουθεί το ζήτημα, στενά και αδιάλειπτα καθώς και ότι είναι έτοιμο να προβεί, ανά πάσα στιγμή, σε ενέργειες, δράσεις και αντιδράσεις σχετικώς, ενημερώνοντας ταυτοχρόνως για τις εν λόγω πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, σε περίπτωση που ο ανωτέρω σχεδιασμός προχωρήσει περαιτέρω, ερήμην του δικηγορικού σώματος.

Εν κατακλείδι, είναι κοινώς αντιληπτό και για την ακρίβεια, αυταπόδεικτο ότι ο θεσμός της Δικαιοσύνης δε νοείται και δε δύναται να αντιμετωπίζεται και πολλώ μάλλον, να ρυθμίζεται με οικονομικούς όρους και κριτήρια, δεδομένου ότι το αντίθετο θα οδηγήσει εξ ορισμού στην υποβάθμιση, τον ευτελισμό και εν τέλει, την απαξίωσή του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΛΕΔΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
(ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ)
 (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ)